"Atractii Turistice Constanta", principalele atractii si "Obiective Turistice Constanta", vezi aici ce obiective turistice poti vizita cand vii in concediu pe "Litoral".
WELCOME TO "CITY OF CONSTANTA" - Port Of Constantza ROMANIA BINE ATI VENIT LA CONSTANTA "OBIECTIVE TURISTICE DOBROGEA"

Bustul lui Mihai Eminescu din Constanta

Written By AVILOG on marți, 17 martie 2015 | 17:35

.
"Bustul lui Mihai Eminescu din Constanta", este turnat în bronz. "Bustul lui Mihai Eminescu din Constanta" este amplasat pe faleza din Constanta .  "Bustul lui Mihai Eminescu" a fost realizat în anul 1930 de către sculptorul Oscar Han și dezvelit în august 1934 .



Constanța - City in Romania
Pe soclul bustului este chipul statuar al unei femei. Unii comentatori consideră că este Calliope, muza poeziei epice, căreia sculptorul i-ar fi împrumutat chipul Veronicăi Micle.


In luna iunie 1882, Mihai Eminescu (1850-1889) a poposit la malul Marii Negre, locuind vreme de zece zile în mansarda Hotelului d'Angleterre din Constanta care a fost demolat în 1906,iar in prezent se află "Hotelul Intim", ridicat între anii 1906-1909 .Hotelul Intim este situat pe strada Nicolae Titulescu nr. 9,si a fost declarat monument istoric.



Pe  fatada hotelului Intim este montată o placa memoriala, cu conținutul urmator:
În acest loc s-a aflat "Hotel D'Angleterre", la mansarda căruia a locuit zece zile în iunie 1882 Mihai Eminescu (1850-1889) poetul național al romanilor.


Adresa: Faleza Constanta
Zona Turistica: Dobrogea - Constanta
Accesibil: mașina , mijloace de transport în comun,pe jos
Harta Turistica: catre Statuia lui Mihai Eminescu din Constanta