"Atractii Turistice Constanta", principalele atractii si "Obiective Turistice Constanta", vezi aici ce obiective turistice poti vizita cand vii in concediu pe "Litoral".
WELCOME TO "CITY OF CONSTANTA" - Port Of Constantza ROMANIA BINE ATI VENIT LA CONSTANTA "OBIECTIVE TURISTICE DOBROGEA"

Muzeul de Arta Populara Constanta

Written By AVILOG on joi, 26 februarie 2015 | 13:29

.
Muzeul de Arta Populara Constanta este in orasul Turistic Constanţa,si oferă vizitatorilor români sau străini prin Muzeul de Artă Populară Constanta o imagine de ansamblu asupra spiritualităţii poporului român, ca spaţiu de sinteză a creaţiei artistice populare.
Muzeu etnografic ilustrează prin structurile sale, unitatea culturii populare din Dobrogea cu aceea a celorlalte provincii româneşti, datorită fondului originar comun precum şi permanenţei legăturilor în timp şi spaţiu cu românii din toate zonele etnografice ale ţării.


Expoziţia de bază a muzeului cu caracter permanent este organizată pe genuri ale creaţiei populare :ceramică, lemn, metal, textile, scoarţe, port popular, podoabe, icoane pe lemn şi sticlă .
La parterul muzeului sunt expuse icoane pe sticlă din cele mai cunoscute ateliere rurale şi urbane ale Transilvaniei . Autobuze catre Muzeul de Arta Populara Constanta

Program vizitare Muzeul de Arta Populara Constanta:

în sezon zilnic 9-20
în afara sezonului 9 -17

Adresa :B-dul Tomis, nr.32 Constanta, Romania