"Atractii Turistice Constanta", principalele atractii si "Obiective Turistice Constanta", vezi aici ce obiective turistice poti vizita cand vii in concediu pe "Litoral".
WELCOME TO "CITY OF CONSTANTA" - Port Of Constantza ROMANIA BINE ATI VENIT LA CONSTANTA "OBIECTIVE TURISTICE DOBROGEA"

Lacul Tabacarie Constanta

Written By AVILOG on marți, 24 februarie 2015 | 09:17

.
Lacul Tabacarie Constanta este situat la nord de municipiul Constanta . Lacul Tabacarie Constanta are o suprafata de aproximativ 99 ha.Lacul Tabacarie Constanta are malurile in intregime rectificate si consolidate.
Malul vestic urca pana la cota de 6 - 7 m, spre est si sud cotele fiind mai joase, de 2 - 4 m. In partea  nordica tarmul este foarte coborat (1-2 m).

Lacul Tabacarie din  Constanta are o adancime intre 1.5 m si 4.4 m, fiind dependent de aportul de apă din lacul Siutghiol. Surplusul de apă este deversat din lacul Tăbăcărie în mare printr-un stăvilar care este situat la Pescărie.
Lacul Tabacarie din Constanta este imprejmuit de parcul cu acelasi nume. Parcul cuprinde o vasta vegetatie,in functie de vremea in Constanta cu: chiparosi de balta,stejar rosu,salcii pletoase si plopi.In interiorul parcului Tabacarie se afla si biserica construita in stil autentic romanesc maramuresean "Sfintul Mina".